top of page
Image by Brooke Lark

NutriBlog

Εικόνα συγγραφέαΔέσποινα Ξανθοπούλου

Ψητές γλυκοπατάτες γεμιστές με φέτα, ελιές και λιαστές ντομάτες!

Υλικά:

  • 2 μέτριες γλυκοπατάτες ξεφλουδισμένες

  • 90γρ άπαχο τυρί φέτα κομμένο σε μικρούς κύβους

  • 6 μικρές ελιές, ψιλοκομμένες χωρίς κουκούτσι

  • 3 λιαστές ντομάτες κομμένες σε λεπτές φέτες

  • 1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό

  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

  • αλάτι, φρέσκο τριμμένο πιπέρι και ρίγανη

Εκτέλεση:

  • Προθερμάνουμε το φούρνο στους 180ο C.

  • Με ένα πιρούνι, τρυπάμε αρκετές φορές την γλυκοπατάτα.

  • Στην συνέχεια τις τοποθετούμε στο φούρνου πάνω σε μια λαδόκολλα.

  • Ψήνουμε τις γλυκοπατάτες περίπου 45-60' μέχρι να μαλακώσουν.

  • Μόλις είναι έτοιμες, τις βγάζουμε από το φούρνο και τις αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσουν.

  • Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε μαζί όλα τα υπόλοιπα υλικά και προσθέτουμε το μείγμα μέσα στις γλυκοπατάτες, αφού πρώτα τις έχουμε ανοίξει στη μέση.




Comments


bottom of page