Υλικά:
2 μέτριες γλυκοπατάτες ξεφλουδισμένες
90γρ άπαχο τυρί φέτα κομμένο σε μικρούς κύβους
6 μικρές ελιές, ψιλοκομμένες χωρίς κουκούτσι
3 λιαστές ντομάτες κομμένες σε λεπτές φέτες
1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, φρέσκο τριμμένο πιπέρι και ρίγανη
Εκτέλεση:
Προθερμάνουμε το φούρνο στους 180ο C.
Με ένα πιρούνι, τρυπάμε αρκετές φορές την γλυκοπατάτα.
Στην συνέχεια τις τοποθετούμε στο φούρνου πάνω σε μια λαδόκολλα.
Ψήνουμε τις γλυκοπατάτες περίπου 45-60' μέχρι να μαλακώσουν.
Μόλις είναι έτοιμες, τις βγάζουμε από το φούρνο και τις αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσουν.
Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε μαζί όλα τα υπόλοιπα υλικά και προσθέτουμε το μείγμα μέσα στις γλυκοπατάτες, αφού πρώτα τις έχουμε ανοίξει στη μέση.
Comments