top of page
Image by Brooke Lark

NutriBlog

Εικόνα συγγραφέαΔέσποινα Ξανθοπούλου

Ψαρονέφρι με πατάτες baby στην γάστρα!

Υλικά (για 2 μερίδες):

  • 500γρ ψαρονέφρι (κομμένο σε λεπτές φέτες)

  • 6-7 μικρές πατάτες baby

  • 2 κ.σ ελαιόλαδο

  • 2 κ.σ μουστάρδα

  • 1 κ.γ μέλι

  • χυμό από ενα λεμόνι

  • κόκκινη πάπρικα

  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο

  • δεντρολίβανο

  • ρίγανη

  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

  • Αφού πλύνουμε καλά το ψαρονέφρι μας, πλένουμε και ψιλοκόβουμε τις πατάτες baby.

  • Τοποθετούμε τα υλικά μας στην γάστρα και πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά μας, ανάλογα τις προτιμήσεις μας.

  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε και ανακατεύουμε καλά με το κουταλάκι το ελαιόλαδο, την μουστάρδα, το χυμό από λεμόνι και το μέλι.

  • Περιχύνουμε το μείγμα πάνω στο κρεας και τις πατάτες.

  • Προσθέτουμε ενα μικρό φλιτζάνι του ελληνικου καφέ νερό, κλείνουμε το καπάκι της γάστρας και το τοποθετούμε στον φούρνο στην μεσαία σχάρα.

  • Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα στους 180 βαθμούς. Πέντε λεπτά πριν κλείσετε τον φούρνο μπορείτε να αφαιρέσετε το καπάκι για να πάρει περισσότερο χρώμα το κρέας μας.

Καλή σας απόλαυση!


Comments


bottom of page