Υλικά (για 2 μερίδες):
500γρ ψαρονέφρι (κομμένο σε λεπτές φέτες)
6-7 μικρές πατάτες baby
2 κ.σ ελαιόλαδο
2 κ.σ μουστάρδα
1 κ.γ μέλι
χυμό από ενα λεμόνι
κόκκινη πάπρικα
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
δεντρολίβανο
ρίγανη
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Αφού πλύνουμε καλά το ψαρονέφρι μας, πλένουμε και ψιλοκόβουμε τις πατάτες baby.
Τοποθετούμε τα υλικά μας στην γάστρα και πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά μας, ανάλογα τις προτιμήσεις μας.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε και ανακατεύουμε καλά με το κουταλάκι το ελαιόλαδο, την μουστάρδα, το χυμό από λεμόνι και το μέλι.
Περιχύνουμε το μείγμα πάνω στο κρεας και τις πατάτες.
Προσθέτουμε ενα μικρό φλιτζάνι του ελληνικου καφέ νερό, κλείνουμε το καπάκι της γάστρας και το τοποθετούμε στον φούρνο στην μεσαία σχάρα.
Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα στους 180 βαθμούς. Πέντε λεπτά πριν κλείσετε τον φούρνο μπορείτε να αφαιρέσετε το καπάκι για να πάρει περισσότερο χρώμα το κρέας μας.
Καλή σας απόλαυση!
Comments