top of page
Image by Brooke Lark

NutriBlog

Εικόνα συγγραφέαΔέσποινα Ξανθοπούλου

Φαλάφελ φούρνου!

Υλικά:

  • 200γρ ρεβύθια (βρασμένα)

  • 1 κρεμμυδάκι

  • 1 κολοκυθάκι

  • 1 κόκκινη πιπεριά

  • 1 καρότο

  • 2-3 κ.σ βρώμη

  • 1 κ.σ ελαιόλαδο

  • μαϊντανό, άνηθο, δυόσμο

  • 1 σκελίδα σκόρδο

  • αλάτι, πιπέρι (ανάλογα τις προτιμήσεις σας)

Εκτέλεση:

  • Αφού έχουμε μουλιάσει τα ρεβύθια από το προηγούμενο βράδυ, τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.

  • Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά μας και τα πολτοποιουμε στο μπλέντερ μαζί με τα μυρωδικά.

  • Μόλις τα ρεβύθια είναι έτοιμα τα ρίχνουμε στο μπλέντερ μαζί με 1 κ.σ ελαιόλαδο και χτυπάμε μέχρι να γίνουν πουρές.

  • Σε ενα μπολ τοποθετούμε τα πολτοποιημένα λαχανικά, τον πουρέ ρεβυθιού και την βρώμη ανακατεύοντας με το χέρι μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

  • Σκεπάζουμε με την μεμβράνη και τα αφήνουμε για περίπου μισή ώρα στο ψυγείο.

  • Τοποθετούμε λαδόκολλα στο ταψί και πλάθουμε τους ρεβυθοκεφτέδες.

  • Ψήνουμε για περίπου 25-30 λεπτά στους 180 βαθμούς (σε προθερμασμένο φούρνο).


Comments


bottom of page