Υλικά:
200γρ ρεβύθια (βρασμένα)
1 κρεμμυδάκι
1 κολοκυθάκι
1 κόκκινη πιπεριά
1 καρότο
2-3 κ.σ βρώμη
1 κ.σ ελαιόλαδο
μαϊντανό, άνηθο, δυόσμο
1 σκελίδα σκόρδο
αλάτι, πιπέρι (ανάλογα τις προτιμήσεις σας)
Εκτέλεση:
Αφού έχουμε μουλιάσει τα ρεβύθια από το προηγούμενο βράδυ, τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά μας και τα πολτοποιουμε στο μπλέντερ μαζί με τα μυρωδικά.
Μόλις τα ρεβύθια είναι έτοιμα τα ρίχνουμε στο μπλέντερ μαζί με 1 κ.σ ελαιόλαδο και χτυπάμε μέχρι να γίνουν πουρές.
Σε ενα μπολ τοποθετούμε τα πολτοποιημένα λαχανικά, τον πουρέ ρεβυθιού και την βρώμη ανακατεύοντας με το χέρι μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Σκεπάζουμε με την μεμβράνη και τα αφήνουμε για περίπου μισή ώρα στο ψυγείο.
Τοποθετούμε λαδόκολλα στο ταψί και πλάθουμε τους ρεβυθοκεφτέδες.
Ψήνουμε για περίπου 25-30 λεπτά στους 180 βαθμούς (σε προθερμασμένο φούρνο).
Comments