Η Κυριακή του Πάσχα είναι μια μέρα όπου το φαγητό και οι νόστιμες γλυκές λιχουδιές έχουν την τιμητική τους.
Παρακάτω θα αναφέρουμε μερικές χρήσιμες συμβουλές για το πώς να απολαύσουμε το πασχαλινό τραπέζι αποφεύγοντας τις υπερβολές.
Ξεκινάμε την μέρα μας με ένα υγιεινό πρωινό
Απολαμβάνοντας ένα πρωινό πλούσιο σε πρωτεΐνη και φυτικές ίνες (αυγό βραστό, γιαούρτι με φρούτα) βοηθά να περιορίσουμε την όρεξη μας αργότερα. Όταν παραλείπουμε το πρωινό, έχουμε περισσότερες πιθανότητες να καταναλώσουμε τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και λιπαρά ειδικά την ημέρα του Πάσχα που είναι άμεσα διαθέσιμα.
Τρώμε αργά
Χρειάζονται περίπου είκοσι μόλις λεπτά από την κατανάλωση φαγητού πριν αρχίσουμε να νιώθουμε το αισθημα κορεσμού. Το σώμα μας στέλνει σήματα μόλις το φαγητό εισέλθει στο έντερο έτοιμο για πέψη και απορρόφηση, γεγονός που μας ωθεί να σταματήσουμε να τρώμε καθώς είμαστε ικανοποιημένοι και χορτάτοι.
Δεν παραλείπουμε τα ενδιάμεσα σνακ μας
Επιλέγουμε φρέσκα φρούτα, λαχανικά ή ανάλατους ξηρούς καρπούς για τα ενδιάμεσα γεύματα μας.
Περιορίζουμε τα κορεσμένα λιπαρά
Το αρνί είναι πηγή πρωτεΐνης, βιταμίνης Β12 και ψευδαργύρου, ωστόσο μπορεί να έχει υψηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά. Είναι προτιμότερο να επιλέξουμε το κατσικάκι και να αφαιρέσουμε το ορατό λίπος συνοδεία πάντα με σαλάτα εποχής!
Πίνουμε άφθονο νερό
Καθώς το πασχαλινό τραπέζι είναι πιθανό να συνοδεύεται και από υπερκατανάλωση αλκοολ ειναι σημαντικο να μείνουμε ενυδατωμένοι καθόλη την διάρκεια της ημέρας, για να αποφύγουμε τυχόν κατακρατήσεις.
Αξιοποιούμε στο έπακρο τον ανοιξιάτικο καιρό κάνοντας μια βόλτα με την οικογένεια ή τους φίλους μας μετά το γεύμα.
Απολαμβάνουμε το γεύμα μας χωρίς τύψεις
Όποια παρασπονδία και να μεσολαβήσει στο εορταστικό τραπέζι, δεν υπάρχει λόγος να
απογοητευόμαστε. Αποφεύγουμε να ζυγιστούμε εκείνη την ημέρα καθώς η μέτρηση δεν θα είναι αξιόπιστη και επιστρέφουμε την επομένη στις υγιεινές διατροφικές μας συνήθειες.
Comments