Υλικά:
250γρ αλεύρι ολικής αλεσης (χρησιμοποίησα βιολογικό)
250γρ αλεύρι ζυμωτό (χρησιμοποίησα Μύλοι Αγίου Γεωργίου)
25γρ νωπή μαγιά
350ml νερό ελάχιστο
1 κ.γ αλάτι
Εκτέλεση:
Αφού ανακατέψουμε το αλεύρι με το αλάτι, στην συνέχεια προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά μας στο μπολ, ζυμώνοντας μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια μας.
Μόλις το ζυμάρι είναι έτοιμο σκεπάζουμε με μια πετσέτα και το αφήνουμε να φουσκώσει για περίπου 1 ώρα.
Αφού φουσκώσει, το χωρίζουμε σε δυο ίσα κομμάτια και τους δίνουμε το σχήμα που θελουμε με τα χέρια μας .
Τοποθετούμε λαδόκολλα στο ταψί και το σκεπάζουμε αφήνοντας το για ακόμη μια ώρα να φουσκώσει.
Στην συνέχεια ψήνουμε για περίπου 20-25’ στους 180 (σε προθερμασμένο φούρνο).
Tips
✅Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο αλεύρι προτιμάτε καθως υπάρχει τεράστια ποικιλία στο εμπόριο.
❎Φροντίστε μόνο το αλεύρι που θα επιλέξετε να μην έχει συντηρητικά.
Opmerkingen