top of page
Image by Brooke Lark

NutriBlog

Εικόνα συγγραφέαΔέσποινα Ξανθοπούλου

Σπιτικό ψωμί ολικής άλεσης!


Υλικά:

  • 250γρ αλεύρι ολικής αλεσης (χρησιμοποίησα βιολογικό)

  • 250γρ αλεύρι ζυμωτό (χρησιμοποίησα Μύλοι Αγίου Γεωργίου)

  • 25γρ νωπή μαγιά

  • 350ml νερό ελάχιστο

  • 1 κ.γ αλάτι

Εκτέλεση:

  • Αφού ανακατέψουμε το αλεύρι με το αλάτι, στην συνέχεια προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά μας στο μπολ, ζυμώνοντας μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια μας.

  • Μόλις το ζυμάρι είναι έτοιμο σκεπάζουμε με μια πετσέτα και το αφήνουμε να φουσκώσει για περίπου 1 ώρα.

  • Αφού φουσκώσει, το χωρίζουμε σε δυο ίσα κομμάτια και τους δίνουμε το σχήμα που θελουμε με τα χέρια μας .

  • Τοποθετούμε λαδόκολλα στο ταψί και το σκεπάζουμε αφήνοντας το για ακόμη μια ώρα να φουσκώσει.

  • Στην συνέχεια ψήνουμε για περίπου 20-25’ στους 180 (σε προθερμασμένο φούρνο).


Tips

✅Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο αλεύρι προτιμάτε καθως υπάρχει τεράστια ποικιλία στο εμπόριο.

❎Φροντίστε μόνο το αλεύρι που θα επιλέξετε να μην έχει συντηρητικά.




Opmerkingen


bottom of page