Υλικά για το φύλλο:
600γρ αλεύρι ολικής
250ml χλιαρό νερό
3 κ.σ ελαιόλαδο
Λίγο ξίδι
Λίγο αλάτι
Για τη γέμιση:
100γρ ανθότυρο
200γρ λευκό τυρί με 12% σε λιπαρά
200γρ τυρί τριμμένο Ζεμύθα (Ήπειρος)
300γρ μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
200γρ γιαούρτι 2% σε λιπαρά
1 κ.σ ελαιόλαδο
Λίγο σουσάμι
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση:
Σε ένα μπόλ, βάζουμε το αλεύρι και το αλάτι και δημιουργούμε μια λακούβα.
Έπειτα ρίχνουμε μέσα το ξύδι, το ελαιόλαδο και αρχίζουμε να ανακατεύουμε προσθέτοντας σταδιακά και το νερό.
Ζυμώνουμε καλά ώσπου το ζυμάρι να μην κολλάει στα χέρια μας και τα αφήνουμε περίπου μισή ώρα να ξεκουραστεί.
Στην συνέχεια το χωρίζουμε σε 4 κομμάτια και με την βοήθεια του πλάστη ανοίγουμε 4 λεπτά φύλλα.
Παράλληλα ετοιμάζουμε την γέμιση ανακατεύοντας καλά όλα τα υλικά μαζί.
Από τα φύλλα που ανοίξαμε απλώνουμε τα δύο κάτω, λαδώνουμε με λίγο ελαιόλαδο και στρώνουμε την γέμιση.
Τοποθετούμε τα υπόλοιπα 2 φύλλα από πάνω, λαδώνουμε με λίγο ελαιόλαδο, ρίχνουμε το σουσάμι και κόβουμε την πίτα μας σε κομμάτια.
Ψήνουμε για περίπου 50λεπτά στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο.
Comments