top of page
Image by Brooke Lark

NutriBlog

Εικόνα συγγραφέαΔέσποινα Ξανθοπούλου

Σπιτική λεμονάδα φράουλα!

Υλικά:
  • 1 κοφτή κουταλιά stevia

  • 1 φλιτζάνι νερό

  • 2 φλιτζάνια φρέσκες φράουλες καθαρισμένες και κομμένες

  • 1 1/2 φλιτζάνι φρέσκο χυμό λεμονιού

  • 6 φλιτζάνια κρύο νερό

  • πάγος

  • φέτα λεμόνι για το γαρνίρισμα


Εκτέλεση:
  • Σε μια μικρή κατσαρόλα, ρίχνουμε τη stevia μαζί με το νερό. Μόλις ζεσταθούν, τα βγάζουμε από το μάτι και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

  • Τοποθετήστε τις φράουλες σε ένα μπλέντερ και το χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.

  • Ρίχνουμε τις πολτοποιημένες φράουλες στο νερό που έχουμε ζεστάνει,αφού σιγουρευτούμε πρώτα ότι έχει κρυώσει. Έπειτα προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε καλά.

  • Σε μια μεγάλη κανάτα με κρύο νερό, ρίχνουμε το μείγμα φράουλα-λεμόνι. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τον πάγο.

  • Μπορούμε να το διακοσμήσουμε με ψιλοκομμένες φράουλες και μια φέτα λεμόνι.



Comments


bottom of page