top of page
Image by Brooke Lark

NutriBlog

Εικόνα συγγραφέαΔέσποινα Ξανθοπούλου

Σπαράγγια με φέτα και φιστίκια Αιγίνης!

Υλικά:

  • 1 κιλό σπαράγγια

  • 1/4 κούπας ελαιόλαδο

  • 1 χούφτα αποφλοιωμένα ψημένα και ανάλατα φιστίκια

  • 1 κοφτή κουταλιά του γλυκού αλάτι

  • 1/4 φλιτζάνι τυρί τριμμένο χαμηλών λιπαρών

  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό Για την βινεγκρέτ:

  • 1/4 κούπας ελαιόλαδο

  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό φρέσκου λεμονιού

  • 1 κουταλιά της σούπας μηλόξυδο

  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι

  • αλάτι και μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:


  • Προθερμάνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

  • Πλένουμε καλά τα σπαράγγια και τα κόβουμε.

  • Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί και τα ψήνουμε για περίπου 5 λεπτά μέχρι να στεγνώσουν εντελώς.

  • Μόλις είναι έτοιμα,τα βγάζουμε από το φούρνο και περιχύνουμε το ελαιόλαδο.

  • Σε ένα μπλέντερ ρίχνουμε τα φιστίκια Αιγίνης και τα ανακατεύουμε.

  • Τοποθετούμε ομοιόμορφα τα σπαράγγια σε ένα ταψί και ρίχνουμε από πάνω τα φιστίκια και το αλάτι.

  • Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για 10 έως 15 λεπτά,μέχρι να μαλακώσουν. Αφού τα βγάλουμε από το φούρνο τα αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν.

  • Για τη βινεγκρέτ, σε ένα μικρό μπολ, χτυπάμε ελαφρά μαζί όλα τα συστατικά.

  • Περιχύνουμε πάνω από τα ψητά σπαράγγια.

  • Τέλος ρίχνουμε την τριμμένη φέτα και το μαϊντανό και σερβίρουμε.



コメント


bottom of page