Υλικά:
1 κιλό σπαράγγια
1/4 κούπας ελαιόλαδο
1 χούφτα αποφλοιωμένα ψημένα και ανάλατα φιστίκια
1 κοφτή κουταλιά του γλυκού αλάτι
1/4 φλιτζάνι τυρί τριμμένο χαμηλών λιπαρών
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό Για την βινεγκρέτ:
1/4 κούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας χυμό φρέσκου λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας μηλόξυδο
1 κουταλιά της σούπας μέλι
αλάτι και μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση:
Προθερμάνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Πλένουμε καλά τα σπαράγγια και τα κόβουμε.
Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί και τα ψήνουμε για περίπου 5 λεπτά μέχρι να στεγνώσουν εντελώς.
Μόλις είναι έτοιμα,τα βγάζουμε από το φούρνο και περιχύνουμε το ελαιόλαδο.
Σε ένα μπλέντερ ρίχνουμε τα φιστίκια Αιγίνης και τα ανακατεύουμε.
Τοποθετούμε ομοιόμορφα τα σπαράγγια σε ένα ταψί και ρίχνουμε από πάνω τα φιστίκια και το αλάτι.
Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για 10 έως 15 λεπτά,μέχρι να μαλακώσουν. Αφού τα βγάλουμε από το φούρνο τα αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν.
Για τη βινεγκρέτ, σε ένα μικρό μπολ, χτυπάμε ελαφρά μαζί όλα τα συστατικά.
Περιχύνουμε πάνω από τα ψητά σπαράγγια.
Τέλος ρίχνουμε την τριμμένη φέτα και το μαϊντανό και σερβίρουμε.
コメント