top of page
Image by Brooke Lark

NutriBlog

Εικόνα συγγραφέαΔέσποινα Ξανθοπούλου

Σούπα με κόκκινες φακές και καρότα!

Υλικά (για 4 μερίδες):

  • 600γρ πλυμένα και τριμμένα καρότα

  • 140γρ κόκκινες φακές

  • 125ml γάλα χαμηλών λιπαρών ή ρόφημα αμύγδαλο (χωρίς ζάχαρη)

  • 1 λίτρο ζεστό νερό

  • 2 κουταλάκια του γλυκού κύμινο

  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

  • Μια πρέζα μπούκοβο

Εκτέλεση:

  • Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, τα τριμμένα καρότα, τις κόκκινες φακές, το γάλα, και το κύμινο.

  • Τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για περίπου 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

  • Σβήνουμε τη φωτιά και πολτοποιούμε με το μπλέντερ μέχρι να αποκτήσει βελουτέ υφή.

  • Προσθέτουμε λίγο αλάτι, μπούκοβο και το ελαιόλαδο.

  • Σερβίρουμε με γιαούρτι!!



Opmerkingen


bottom of page