Υλικά (για 4 μερίδες):
600γρ πλυμένα και τριμμένα καρότα
140γρ κόκκινες φακές
125ml γάλα χαμηλών λιπαρών ή ρόφημα αμύγδαλο (χωρίς ζάχαρη)
1 λίτρο ζεστό νερό
2 κουταλάκια του γλυκού κύμινο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Μια πρέζα μπούκοβο
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, τα τριμμένα καρότα, τις κόκκινες φακές, το γάλα, και το κύμινο.
Τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για περίπου 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Σβήνουμε τη φωτιά και πολτοποιούμε με το μπλέντερ μέχρι να αποκτήσει βελουτέ υφή.
Προσθέτουμε λίγο αλάτι, μπούκοβο και το ελαιόλαδο.
Σερβίρουμε με γιαούρτι!!
Opmerkingen