Συστατικά (για 2 μερίδες)
Υλικά για το κοτόπουλο:
300γρ ψητό φιλέτο κοτόπουλο
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Φρέσκο βασιλικό
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας χυμό φρέσκου λεμονιού
Αλάτι και φρέσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι
Για το λαδόξιδο:
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
3 κουταλιές της σούπας ξίδι από λευκό μπαλσάμικο
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα Dijon
Αλάτι και φρέσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι
Για τη σαλάτα:
Ποικιλία από ανάμεικτα πράσινα λαχανικά
2 ροδάκινα, κομμένα σε φέτες
2 κουταλιές της σούπας καλαμπόκι
Μισό φλιτζάνι ανάλατα πεκάν, ψημένα
1/2 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
90γρ τριμμένο άπαχο τυρί φέτα χαμηλών λιπαρών
Εκτέλεση:
Για το κοτόπουλο:
Σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, μαζί με το βασιλικό, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Περιχύνουμε το κοτόπουλο με τη μαρινάδα που έχουμε ετοιμάσει και το αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα.
Στην συνέχεια το ψήνουμε στην σχάρα για περίπου 4-5 λεπτά ανά πλευρά.
Μόλις είναι έτοιμο, το τοποθετούμε σε ένα ξύλο κοπής και το κόβουμε σε ομοιόμορφα κομμάτια.
Για τη βινεγκρέτ:
Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να αναμειχθούν καλά.
Έπειτα τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο μέχρι να είναι έτοιμη για χρήση.
Για τη σαλάτα:
Σε ένα μεγάλο μπολ σαλάτας ανακατεύουμε τα ανάμεικτα λαχανικά, τα ροδάκινα, το καλαμπόκι, τα πεκάν, το κρεμμύδι και το ψητό κοτόπουλο.
Προσθέτουμε από πάνω το τριμμένο τυρί και περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ.
Καλή σας όρεξη!!!
Comments