top of page
Image by Brooke Lark

NutriBlog

Εικόνα συγγραφέαΔέσποινα Ξανθοπούλου

Σαλάτα με ροδάκινα και ψητό κοτόπουλο!

Συστατικά (για 2 μερίδες)


Υλικά για το κοτόπουλο:


  • 300γρ ψητό φιλέτο κοτόπουλο

  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

  • Φρέσκο βασιλικό

  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο

  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό φρέσκου λεμονιού

  • Αλάτι και φρέσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι

Για το λαδόξιδο:

  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

  • 3 κουταλιές της σούπας ξίδι από λευκό μπαλσάμικο

  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι

  • 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα Dijon

  • Αλάτι και φρέσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι

Για τη σαλάτα:

  • Ποικιλία από ανάμεικτα πράσινα λαχανικά

  • 2 ροδάκινα, κομμένα σε φέτες

  • 2 κουταλιές της σούπας καλαμπόκι

  • Μισό φλιτζάνι ανάλατα πεκάν, ψημένα

  • 1/2 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες

  • 90γρ τριμμένο άπαχο τυρί φέτα χαμηλών λιπαρών

Εκτέλεση:


Για το κοτόπουλο:

  • Σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, μαζί με το βασιλικό, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

  • Περιχύνουμε το κοτόπουλο με τη μαρινάδα που έχουμε ετοιμάσει και το αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα.

  • Στην συνέχεια το ψήνουμε στην σχάρα για περίπου 4-5 λεπτά ανά πλευρά.

  • Μόλις είναι έτοιμο, το τοποθετούμε σε ένα ξύλο κοπής και το κόβουμε σε ομοιόμορφα κομμάτια.

Για τη βινεγκρέτ:

  • Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να αναμειχθούν καλά.

  • Έπειτα τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο μέχρι να είναι έτοιμη για χρήση.

Για τη σαλάτα:

  • Σε ένα μεγάλο μπολ σαλάτας ανακατεύουμε τα ανάμεικτα λαχανικά, τα ροδάκινα, το καλαμπόκι, τα πεκάν, το κρεμμύδι και το ψητό κοτόπουλο.

  • Προσθέτουμε από πάνω το τριμμένο τυρί και περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ.

Καλή σας όρεξη!!!













Comments


bottom of page