Συστατικά για τη σαλάτα:
200γρ φιλέτο κοτόπουλο
400γρ ανάμεικτα πράσινα λαχανικά
1 μάνγκο
1 μικρό αβοκάντο
⅓ φλιτζανιού ωμά κάσιους
½ μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
1 μέτρια κόκκινη πιπεριά
4-5 κλωναράκια φρέσκο κόλιαντρο
½ κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι
Για τη σος:
¼ φλιτζανιού γάλα ή γιαούρτι χαμηλών λιπαρών
2 κουταλιές της σούπας ξύδι
1 κουταλιά της σούπας χυμό λάιμ
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ
½ κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
1 σκελίδα σκόρδο
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Εκτέλεση:
Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε όλα τα συστατικά για την σος μαζί.
Στην συνέχεια την βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει μέχρι να ετοιμάσουμε την σαλάτα.
Αφού έχουμε ψήσει το κοτόπουλο στην σχάρα, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και το αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα ανάμεικτα λαχανικά, την κόκκινη πιπεριά, το κρεμμύδι, το κόκκινο πιπέρι, το μάνγκο, το αβοκάντο και το κοτόπουλο.
Τέλος περιχύνουμε την σαλάτα με την σως που έχουμε ετοιμάσει και την διακοσμούμε με μερικά κλωναράκια από κόλιανδρο και τα κάσιους.
Comments