top of page
Image by Brooke Lark

NutriBlog

Εικόνα συγγραφέαΔέσποινα Ξανθοπούλου

Σαλάτα μάνγκο, με κοτόπουλο και κάσιους!

Συστατικά για τη σαλάτα:

  • 200γρ φιλέτο κοτόπουλο

  • 400γρ ανάμεικτα πράσινα λαχανικά

  • 1 μάνγκο

  • 1 μικρό αβοκάντο

  • ⅓ φλιτζανιού ωμά κάσιους

  • ½ μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους

  • 1 μέτρια κόκκινη πιπεριά

  • 4-5 κλωναράκια φρέσκο κόλιαντρο

  • ½ κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι

Για τη σος:

  • ¼ φλιτζανιού γάλα ή γιαούρτι χαμηλών λιπαρών

  • 2 κουταλιές της σούπας ξύδι

  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λάιμ

  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

  • 1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ

  • ½ κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού

  • 1 σκελίδα σκόρδο

  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση:

  • Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε όλα τα συστατικά για την σος μαζί.

  • Στην συνέχεια την βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει μέχρι να ετοιμάσουμε την σαλάτα.

  • Αφού έχουμε ψήσει το κοτόπουλο στην σχάρα, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και το αφήνουμε στην άκρη.

  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα ανάμεικτα λαχανικά, την κόκκινη πιπεριά, το κρεμμύδι, το κόκκινο πιπέρι, το μάνγκο, το αβοκάντο και το κοτόπουλο.

  • Τέλος περιχύνουμε την σαλάτα με την σως που έχουμε ετοιμάσει και την διακοσμούμε με μερικά κλωναράκια από κόλιανδρο και τα κάσιους.




Comments


bottom of page