Υλικά για (2 μερίδες):
6 ασπράδια αυγού
3 κουταλιές της σούπας βρώμη
6 κουταλιές της σούπας γάλα χαμηλών λιπαρών
5-6 μανιτάρια ψιλοκομμένα
1 μέτριο αβοκάντο
60γρ τυρί χαμηλών λιπαρών ή 2 φέτες γαλοπούλα
1 μικρό κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα ασπράδια, την βρώμη, το γάλα, αλάτι, πιπέρι και τα χτυπάμε καλά με ένα πιρούνι.
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε ενα κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο απλώνοντας να πάει παντού.
Σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με τα μανιτάρια, την γαλοπούλα και περιχύνουμε την ομελέτα χαμηλώνοντας την φωτιά.
Σκεπάζουμε το τηγάνι με ένα καπάκι και αφήνουμε για λίγα λεπτά μέχρι να ψηθεί ομοιόμορφα.
Μόλις είναι έτοιμη σερβίρουμε την ομελέτα μας με το αβοκάντο σε φέτες και προαιρετικά λίγο τριμμένο τυρί.
Καλή σας απόλαυση!
Comments