top of page
Image by Brooke Lark

NutriBlog

Εικόνα συγγραφέαΔέσποινα Ξανθοπούλου

Πρωτεϊνική ομελέτα με αβοκάντο!

Υλικά για (2 μερίδες):

  • 6 ασπράδια αυγού

  • 3 κουταλιές της σούπας βρώμη

  • 6 κουταλιές της σούπας γάλα χαμηλών λιπαρών

  • 5-6 μανιτάρια ψιλοκομμένα

  • 1 μέτριο αβοκάντο

  • 60γρ τυρί χαμηλών λιπαρών ή 2 φέτες γαλοπούλα

  • 1 μικρό κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο

  • 2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο

  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα ασπράδια, την βρώμη, το γάλα, αλάτι, πιπέρι και τα χτυπάμε καλά με ένα πιρούνι.

  • Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε ενα κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο απλώνοντας να πάει παντού.

  • Σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με τα μανιτάρια, την γαλοπούλα και περιχύνουμε την ομελέτα χαμηλώνοντας την φωτιά.

  • Σκεπάζουμε το τηγάνι με ένα καπάκι και αφήνουμε για λίγα λεπτά μέχρι να ψηθεί ομοιόμορφα.

  • Μόλις είναι έτοιμη σερβίρουμε την ομελέτα μας με το αβοκάντο σε φέτες και προαιρετικά λίγο τριμμένο τυρί.

Καλή σας απόλαυση!




Comments


bottom of page