Συστατικά (για 5 μπρουσκέτες):
2 μεγάλες ντομάτες
5 φέτες ψωμί σικάλεως ή ολικής
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 σελίδες σκόρδου(πολτοποιημένες)
5 φύλλα βασιλικού
2 κουταλάκια του γλυκού ξύδι βαλσάμικο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.
Αφού αφαιρέσουμε όλους τους σπόρους από τις ντομάτες,τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Τοποθετούμε τις ντομάτες σε ένα μπολ, και προσθέτουμε το σκόρδο, το βασιλικό, το βαλσάμικο το αλάτι και το πιπέρι.
Αφήνουμε το μείγμα για ένα τέταρτο στο ψυγείο.
Κόβουμε το ψωμί σε λεπτές φέτες και αφού προσθέσουμε ένα κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο σε κάθε φέτα, το τοποθετούμε σε ένα ταψί και το βάζουμε στο προθερμασμένο φούρνο για περίπου 10 λεπτά.
Μόλις οι φέτες είναι έτοιμες, τοποθετούμε μια κουταλιά της σούπας από το μείγμα ντομάτας σε κάθε φρυγανισμένο ψωμί.
Comments