top of page
Image by Brooke Lark

NutriBlog

Εικόνα συγγραφέαΔέσποινα Ξανθοπούλου

Πασχαλινά Τσουρέκια!

Υλικά:

  • 1 φάκελο ξηρή μαγιά

  • 100γρ νερό χλιαρό

  • 100γρ αλεύρι ολικής

  • 1 κ.γ μέλι

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ και σκεπάζουμε με μια μεμβράνη.

Το αφήνουμε στην άκρη να φουσκώσει και σε άλλο μπολ ρίχνουμε:

  • 300γρ χυμό πορτοκάλι

  • 100γρ ελαιόλαδο

  • 5-6 κ.σ μέλι

  • ξύσμα πορτοκάλι

  • λίγο μαχλέπι

  • 800γρ αλεύρι ολικής

Εκτέλεση:

  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά προσθέτοντας το μισό αλεύρι, ρίχνουμε το μείγμα της μαγιάς και το υπόλοιπο αλεύρι σιγά σιγά γιατί μπορεί να μην το χρειαστεί όλο.

  • Αφήνουμε να ξεκουραστεί λίγο και στην συνέχεια πλάθουμε τα τσουρέκια αφηνοντάς τα να ξεκουραστούν λιγάκι.

  • Αν η ζύμη κολλάει στα χέρια, με λίγο ελαιόλαδο πλάθονται μια χαρά.

  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 περίπου λεπτά ανάλογα με το μέγεθος της ζύμης.


Commentaires


bottom of page