top of page
Image by Brooke Lark

NutriBlog

Εικόνα συγγραφέαΔέσποινα Ξανθοπούλου

Ντοματόσουπα με βασιλικό

Υλικά για 2 μερίδες:

  • 3 μεγάλες ντομάτες

  • 1 μεγάλο κρεμμύδι

  • 2 σκελίδες σκόρδου

  • 1 κ.γ πάπρικα γλυκιά

  • αλάτι, πιπέρι και ρίγανη

  • ξύδι βαλσαμικο

  • 2 κ.σ ελαιόλαδο

  • φρέσκο βασιλικό

  • 250ml σπιτικό ζωμό λαχανικών ή νερό

Εκτέλεση:


  • Αφού πλύνουμε καλά τις ντομάτες μας, τις κόβουμε στην μέση και τις τοποθετούμε σε μια λαδόκολλα.

  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα μπαχαρικά μας και 1 κουτάλια της σούπας ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνου για περίπου 20 λεπτά στους 180 βαθμούς.

  • Στην συνέχεια σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τις ντομάτες που έχουμε ψήσει, τον σπιτικό ζωμό λαχανικών ή 2 ποτήρια νερό και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση.

  • Ρίχνουμε το ξύδι βαλσαμικο και ανακατεύουμε με το ράβδο μπλέντερ μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο βελουτε αποτέλεσμα.

  • Αφαιρούμε την κατσαρόλα από την φωτιά και γεμίζουμε το πιάτο μας προσθέτοντας λίγο ακόμη ελαιόλαδο από πάνω.

Tips:

Τρώγεται κυρίως ζέστη αλλά και κρύα είναι εξίσου νόστιμη!

Οπως οι περισσότερες σούπες έτσι και αυτή ταιριάζει τέλεια με γιαούρτι!




Comments


bottom of page