Υλικά για 2 μερίδες:
3 μεγάλες ντομάτες
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδου
1 κ.γ πάπρικα γλυκιά
αλάτι, πιπέρι και ρίγανη
ξύδι βαλσαμικο
2 κ.σ ελαιόλαδο
φρέσκο βασιλικό
250ml σπιτικό ζωμό λαχανικών ή νερό
Εκτέλεση:
Αφού πλύνουμε καλά τις ντομάτες μας, τις κόβουμε στην μέση και τις τοποθετούμε σε μια λαδόκολλα.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα μπαχαρικά μας και 1 κουτάλια της σούπας ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνου για περίπου 20 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Στην συνέχεια σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τις ντομάτες που έχουμε ψήσει, τον σπιτικό ζωμό λαχανικών ή 2 ποτήρια νερό και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
Ρίχνουμε το ξύδι βαλσαμικο και ανακατεύουμε με το ράβδο μπλέντερ μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο βελουτε αποτέλεσμα.
Αφαιρούμε την κατσαρόλα από την φωτιά και γεμίζουμε το πιάτο μας προσθέτοντας λίγο ακόμη ελαιόλαδο από πάνω.
Tips:
Τρώγεται κυρίως ζέστη αλλά και κρύα είναι εξίσου νόστιμη!
Οπως οι περισσότερες σούπες έτσι και αυτή ταιριάζει τέλεια με γιαούρτι!
Comments