Υλικά:
1 μεγάλη πατάτα βρασμένη
1 μπρόκολο βρασμένο και ψιλοκομμένο
1 χούφτα τριμμένο τυρί με χαμηλά λιπαρά
1 αυγό
3 κουταλιές αλεύρι (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε παραπάνω αλεύρι σε περίπτωση που το μείγμα σας έχει αρκετή υγρασία)
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
Εκτέλεση:
Αφαιρούμε την φλούδα από την πατάτα που έχουμε βράσει και την κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Τοποθετούμε σε μπολ το ψιλοκομμένο μπρόκολο, τα κομμάτια πατάτας, το τριμμένο τυρί, το αυγό και τα πολτοποιώ με ένα πιρούνι.
Προσθέτω τα μυρωδικά και το ελαιόλαδο ανακατεύοντας καλά το μείγμα.
Πλάθω και τοποθετώ του μπροκολοκεφτέδες σε λαδόκολλα.
Ψήνω για περίπου 20-25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
Καλή σας απόλαυση!
Comments