top of page
Image by Brooke Lark

NutriBlog

Εικόνα συγγραφέαΔέσποινα Ξανθοπούλου

Μπροκολοκεφτέδες στον φούρνο!

Υλικά:

  • 1 μεγάλη πατάτα βρασμένη

  • 1 μπρόκολο βρασμένο και ψιλοκομμένο

  • 1 χούφτα τριμμένο τυρί με χαμηλά λιπαρά

  • 1 αυγό

  • 3 κουταλιές αλεύρι (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε παραπάνω αλεύρι σε περίπτωση που το μείγμα σας έχει αρκετή υγρασία)

  • Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

  • 1 σκελίδα σκόρδο

Εκτέλεση:

  • Αφαιρούμε την φλούδα από την πατάτα που έχουμε βράσει και την κόβουμε σε μικρά κομμάτια.

  • Τοποθετούμε σε μπολ το ψιλοκομμένο μπρόκολο, τα κομμάτια πατάτας, το τριμμένο τυρί, το αυγό και τα πολτοποιώ με ένα πιρούνι.

  • Προσθέτω τα μυρωδικά και το ελαιόλαδο ανακατεύοντας καλά το μείγμα.

  • Πλάθω και τοποθετώ του μπροκολοκεφτέδες σε λαδόκολλα.

  • Ψήνω για περίπου 20-25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.


Καλή σας απόλαυση!



Comments


bottom of page