top of page
Image by Brooke Lark

NutriBlog

Μπιφτέκια από κόκκινες φακές

  • Εικόνα συγγραφέα: Δέσποινα Ξανθοπούλου
    Δέσποινα Ξανθοπούλου
  • 24 Ιαν 2021
  • διαβάστηκε 1 λεπτά

Έγινε ενημέρωση: 8 Απρ 2021

Υλικά:

  • 200γρ κόκκινες φακές

  • 1 κολοκυθάκι τριμμένο

  • 2 καρότα τριμμένα

  • 1 κρεμμύδι

  • 1 ντομάτα τριμμένη

  • 1 κόκκινη πιπεριά

  • 160γρ βρώμη

  • 2 κ.σ ελαιόλαδο

  • Λίγο αλάτι, γλυκιά πάπρικα, πιπέρι

Εκτέλεση:

  • Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τις κόκκινες φακές μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 5-7 λεπτά).

  • Τις στραγγίζουμε και τις ρίχνουμε στο μπλέντερ μαζί με το ελαιόλαδο και την τριμμένη ντομάτα. Πολτοποιούμε μέχρι να γίνει πουρές.

  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε τον πουρέ από τις κόκκινες φακές, την βρώμη,τα ψιλοκομμένα λαχανικά μας και τα μπαχαρικά της αρεσκείας σας.

  • Ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα και πλάθουμε τα μπιφτέκια μας.

  • Αφού τοποθετήσουμε λαδόκολλα στο ταψί, ψήνουμε για περίπου 25-30 λεπτά.

Tips:

Συνοδεύονται τέλεια με τορτίγια ή αραβική πίτα και σως ταχινιού!






Comments


bottom of page