top of page
Image by Brooke Lark

NutriBlog

Μανιταρόσουπα

  • Εικόνα συγγραφέα: Δέσποινα Ξανθοπούλου
    Δέσποινα Ξανθοπούλου
  • 30 Ιαν 2021
  • διαβάστηκε 1 λεπτά

Υλικά για 2 μερίδες:

  • 400 γραμμάρια μανιτάρια

  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι

  • 1 μικρό κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

  • 3 κ.σ ελαιόλαδο

  • 1 φλιτζάνι τσ. γάλα χαμηλών λιπαρών (χλιαρό) ή γιαούρτι

  • 2 φλιτζάνια τσ. νερό

  • 1 κ.σ αλεύρι

  • 1 κ.γ κοφτό αλάτι

  • ½ κ.γ μοσχοκάρυδο

  • ¼ κ.γ φρέσκο τριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

  • Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες ή κύβους σε ότι μέγεθος σας αρέσει.

  • Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα μανιτάρια με το φρέσκο και το ξερό κρεμμύδι, για 10 λεπτά.

  • Στη συνέχεια σκορπίζουμε πάνω στα μανιτάρια το αλεύρι, ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το χλιαρό γάλα και ξανά ανακατεύουμε.

  • Προσθέτουμε τα δυο φλιτζάνια νερού ανακατεύουμε κι αφήνουμε να πάρει μια βράση και στο τέλος προσθέτουμε το αλάτι, το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι.

  • Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά 5-10’ ανακατεύοντας μερικές φορές.



Comments


bottom of page