Μανιταρόσουπα
- Δέσποινα Ξανθοπούλου
- 30 Ιαν 2021
- διαβάστηκε 1 λεπτά
Υλικά για 2 μερίδες:
400 γραμμάρια μανιτάρια
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
1 μικρό κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
3 κ.σ ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι τσ. γάλα χαμηλών λιπαρών (χλιαρό) ή γιαούρτι
2 φλιτζάνια τσ. νερό
1 κ.σ αλεύρι
1 κ.γ κοφτό αλάτι
½ κ.γ μοσχοκάρυδο
¼ κ.γ φρέσκο τριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες ή κύβους σε ότι μέγεθος σας αρέσει.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα μανιτάρια με το φρέσκο και το ξερό κρεμμύδι, για 10 λεπτά.
Στη συνέχεια σκορπίζουμε πάνω στα μανιτάρια το αλεύρι, ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το χλιαρό γάλα και ξανά ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τα δυο φλιτζάνια νερού ανακατεύουμε κι αφήνουμε να πάρει μια βράση και στο τέλος προσθέτουμε το αλάτι, το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι.
Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά 5-10’ ανακατεύοντας μερικές φορές.

Comments