top of page
Image by Brooke Lark

NutriBlog

Εικόνα συγγραφέαΔέσποινα Ξανθοπούλου

Λαχανοσαλάτα με ταχίνι και ρόδι!

Υλικά για την σαλάτα (2 μερίδες):

  • 3 φλιτζάνια κινέζικο λάχανο, κομμένο

  • 1/2 κόκκινο κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες

  • 1 αβοκάντο, κομμένο σε φέτες

  • 1/2 φλιτζάνι σπόρους ροδιού

  • 4 κ.σ καλαμπόκι

Για το dressing:

  • 1/4 φλιτζάνι ταχίνι

  • 1 λεμόνι

  • 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι ή σιρόπι αγαύης

  • 2 κουταλιές της σούπας βραστό νερό

  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

  • 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο


Εκτέλεση:

  • Σε ένα μικρό μπολ, χτυπάμε ελαφρά το ταχίνι μαζί με το ξύσμα και το χυμό λεμονιού.

  • Ρίχνουμε το νερό που έχουμε βράσει και ανακατεύουμε.

  • Στην συνέχεια προσθέτουμε το ελαιόλαδο, χτυπώντας ελαφρά μέχρι να δημιουργηθεί ένα κρεμώδες γαλάκτωμα. Μόλις το dressing είναι έτοιμο, περιχύνουμε πάνω στην σαλάτα.



Kommentare


bottom of page