Υλικά για την σαλάτα (2 μερίδες):
3 φλιτζάνια κινέζικο λάχανο, κομμένο
1/2 κόκκινο κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
1 αβοκάντο, κομμένο σε φέτες
1/2 φλιτζάνι σπόρους ροδιού
4 κ.σ καλαμπόκι
Για το dressing:
1/4 φλιτζάνι ταχίνι
1 λεμόνι
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι ή σιρόπι αγαύης
2 κουταλιές της σούπας βραστό νερό
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Σε ένα μικρό μπολ, χτυπάμε ελαφρά το ταχίνι μαζί με το ξύσμα και το χυμό λεμονιού.
Ρίχνουμε το νερό που έχουμε βράσει και ανακατεύουμε.
Στην συνέχεια προσθέτουμε το ελαιόλαδο, χτυπώντας ελαφρά μέχρι να δημιουργηθεί ένα κρεμώδες γαλάκτωμα. Μόλις το dressing είναι έτοιμο, περιχύνουμε πάνω στην σαλάτα.
Kommentare