Υλικά (για 6 μικρές κρέπες)
1 κούπα ασπράδια αυγού
1/2 κ.γ βανίλια
1 κ.σ σιρόπι σφενδάμου
1/4 κούπας βρώμη (αλεσμένη)
1/4 κούπας ρόφημα αμυγδάλου ή βρώμης
Εκτέλεση:
Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και χτυπάμε καλά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε 1 κ.γ λάδι καρύδας και απλώνουμε καλά να πάει παντού.
Μόλις ζεσταθεί, χαμηλώνουμε την φωτιά και με μια βαθιά κουτάλα ρίχνουμε από το μείγμα στο τηγάνι.
Όταν αρχίσει να ξεκολλάει από το τηγάνι την γυρνάμε από την άλλη πλευρά να ψηθεί ομοιόμορφα.
Σερβίρουμε με φρούτα εποχής, ταχίνι ή φυστικοβούτυρο και σιρόπι σφενδάμου είτε με γαλοπούλα, ανθότυρο ή φιλαδέλφεια για τους λάτρεις του αλμυρού!
Comments