top of page
Image by Brooke Lark

NutriBlog

Εικόνα συγγραφέαΔέσποινα Ξανθοπούλου

Κρέπες (high protein)

Υλικά (για 6 μικρές κρέπες)

  • 1 κούπα ασπράδια αυγού

  • 1/2 κ.γ βανίλια

  • 1 κ.σ σιρόπι σφενδάμου

  • 1/4 κούπας βρώμη (αλεσμένη)

  • 1/4 κούπας ρόφημα αμυγδάλου ή βρώμης

Εκτέλεση:

  • Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και χτυπάμε καλά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.

  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε 1 κ.γ λάδι καρύδας και απλώνουμε καλά να πάει παντού.

  • Μόλις ζεσταθεί, χαμηλώνουμε την φωτιά και με μια βαθιά κουτάλα ρίχνουμε από το μείγμα στο τηγάνι.

  • Όταν αρχίσει να ξεκολλάει από το τηγάνι την γυρνάμε από την άλλη πλευρά να ψηθεί ομοιόμορφα.

  • Σερβίρουμε με φρούτα εποχής, ταχίνι ή φυστικοβούτυρο και σιρόπι σφενδάμου είτε με γαλοπούλα, ανθότυρο ή φιλαδέλφεια για τους λάτρεις του αλμυρού!



Comments


bottom of page