Συστατικά:
1 μεγάλη κολοκύθα
6 κ.σ cranberries
90γρ άπαχο τυρί
3 κ.σ ελαιόλαδο
2 κ.σ μέλι
Μαϊντανό
1 σκελίδα σκόρδο
Αλάτι και φρέσκο τριμμένο πιπέρι
Λίγη κανέλα (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.
Αφού έχουμε ξεφλουδίσει και ψιλοκόψει την κολοκύθα, την τοποθετούμε σε ένα ταψί ρίχνοντας το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και το σκόρδο πολτοποιημένο.
Τοποθετούμε το ταψί στο φούρνο.
Ψήνουμε για 25-30' μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα.
Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο, προσθέτουμε τα cranberries, την φέτα και το μέλι.
Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και την κανέλα για μεγαλύτερη απόλαυση!
Θρεπτική αξία:
Η κολοκύθα είναι χαμηλή σε θερμίδες και λιπαρά.
Λόγω του έντονου χρώματος της μαρτυρά πως είναι πλούσια σε βήτα-καροτίνη, ένα αντιοξειδωτικό απαραίτητο για τη σύνθεση της βιταμίνης Α στον οργανισμό.
Comments