top of page
Image by Brooke Lark

NutriBlog

Εικόνα συγγραφέαΔέσποινα Ξανθοπούλου

Κολοκύθα ψητή με cranberries, φέτα και μέλι!

Συστατικά:

  • 1 μεγάλη κολοκύθα

  • 6 κ.σ cranberries

  • 90γρ άπαχο τυρί

  • 3 κ.σ ελαιόλαδο

  • 2 κ.σ μέλι

  • Μαϊντανό

  • 1 σκελίδα σκόρδο

  • Αλάτι και φρέσκο τριμμένο πιπέρι

  • Λίγη κανέλα (προαιρετικά)


Εκτέλεση:

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.

  • Αφού έχουμε ξεφλουδίσει και ψιλοκόψει την κολοκύθα, την τοποθετούμε σε ένα ταψί ρίχνοντας το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και το σκόρδο πολτοποιημένο.

  • Τοποθετούμε το ταψί στο φούρνο.

  • Ψήνουμε για 25-30' μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα.

  • Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο, προσθέτουμε τα cranberries, την φέτα και το μέλι.

  • Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και την κανέλα για μεγαλύτερη απόλαυση!

Θρεπτική αξία:

  • Η κολοκύθα είναι χαμηλή σε θερμίδες και λιπαρά.

  • Λόγω του έντονου χρώματος της μαρτυρά πως είναι πλούσια σε βήτα-καροτίνη, ένα αντιοξειδωτικό απαραίτητο για τη σύνθεση της βιταμίνης Α στον οργανισμό.



Comments


bottom of page