top of page
Image by Brooke Lark

NutriBlog

Εικόνα συγγραφέαΔέσποινα Ξανθοπούλου

Κολοκυθοκεφτέδες στο φούρνο!

Υλικά:

  • 6 μεγάλα κολοκύθια

  • 1 μεγάλο αυγό

  • 2 κ.σ. δυόσμο

  • 1 κ.σ. άνηθο (προαιρετικά)

  • 3 κ.σ. μυτζήθρα ή ανθότυρο χαμηλών λιπαρών

  • 2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη

  • 1/2 κ.γ. baking powder

  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις τόσο όσο να γίνει αρκετά πηχτό το μείγμα μας

  • Αλάτι - πιπέρι


Εκτέλεση:

  • Τρίψτε τα κολοκύθια στον χοντρό τρίφτη και πασπαλίστε τα με λίγο αλάτι.

  • Αφήστε τα για μισή ώρα μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και μετά τα στίψτε τα καλά.

  • Σε ένα μπολ βάλτε το αυγό, το δυόσμο, τη φρυγανιά,το τυρί χαμηλών λιπαρών, το κρεμμύδι, το baking powder, λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε πολύ καλά.

  • Στη συνέχεια προσθέστε σταδιακά το αλεύρι μέχρι να γίνει το μείγμα σας αρκετά πηκτό.

  • Όταν είναι έτοιμο, πάρτε γεμάτες κουταλιές και τις τοποθετήστε τις σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί, σε απόσταση 1.5-2 εκ. τη μία από την άλλη με ένα κουτάλι της σούπας.

  • Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν ελαφρά!




Comments


bottom of page