top of page
Image by Brooke Lark

NutriBlog

Εικόνα συγγραφέαΔέσποινα Ξανθοπούλου

Κις Λορέν με σπανάκι

Πόσες φορες μέσα στην ημέρα αναρωτιέστε τι να μαγειρέψετε αύριο?


Παρακάτω σας προτείνω μια εύκολη και πολύ θρεπτική συνταγή για να ξεφύγουμε λιγάκι από τα συνηθισμένα!


Υλικά:

•1 μέτριο κρεμμυδάκι

•1 σκελίδα σκόρδο

•230γρ σπανάκι

•250γρ μανιτάρια φρέσκα

•αλάτι

•πιπέρι

•100γρ τυρί χαμηλών λιπαρών

•4 αυγά

•120γρ αλεύρι (χρησιμοποίησα ολικής)

•375ml γάλα χαμηλών λιπαρών

•200γρ κατικι Δομοκού


Εκτέλεση:

  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμυδάκι μαζί με τα μανιτάρια,το σκορδο, το αλάτι και το σπανάκι.

  • Μόλις είναι έτοιμο το αφαιρούμε από την φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει λιγάκι.

  • Έπειτα προσθέτουμε το τυρί χαμηλών λιπαρών και ανακατεύουμε.

  • Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά και στην συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι , το γάλα και το πιπέρι.

  • Ανακατεύουμε το υγρό μείγμα μαζί με το στέρεο που έχουμε ετοιμάσει και έπειτα το ρίχνουμε σε ένα ταψάκι προσθέτοντας από πάνω ομοιόμορφα το κατικι Δομοκού.

  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 45 περίπου λεπτά.

Καλή απόλαυση!




Comments


bottom of page