Υλικά:
1 μέτριο κουνουπίδι (τριμμένο)
1 φλιτζάνι τριμμένη βρώμη ή φρυγανιά
1 μικρό κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
60γρ τυρί χαμηλών λιπαρών ή μοτσαρέλα (τριμμένη)
1 αυγό
Μαϊντανό, δυόσμο, άνηθο (ανάλογα τις προτιμήσεις σας)
Αλάτι, πιπέρι, κόκκινη πάπρικα γλυκιά
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και τοποθετούμε λαδόκολλα στο ταψί μας.
Αφού πλύνουμε καλά το κουνουπίδι, το μεταφέρουμε σε μια κατσαρόλα και το αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά.
Έπειτα το στραγγίζουμε και το κόβουμε σε πολύ μικρά κομματάκια τοποθετώντας το σε μια πετσέτα.
Στραγγίζουμε καλά μέχρι να φύγει όλη η υγρασία.
Στην συνέχεια, ρίχνουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά και ανακατεύουμε με το χέρι.
Πλάθουμε ομοιόμορφες μπαλίτσες και τις τοποθετούμε στην λαδόκολλα.
Ψήνουμε για 20-25 λεπτά στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Comments