top of page
Image by Brooke Lark

NutriBlog

Εικόνα συγγραφέαΔέσποινα Ξανθοπούλου

Κεφτεδάκια από κουνουπίδι!

Υλικά:

  • 1 μέτριο κουνουπίδι (τριμμένο)

  • 1 φλιτζάνι τριμμένη βρώμη ή φρυγανιά

  • 1 μικρό κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο

  • 60γρ τυρί χαμηλών λιπαρών ή μοτσαρέλα (τριμμένη)

  • 1 αυγό

  • Μαϊντανό, δυόσμο, άνηθο (ανάλογα τις προτιμήσεις σας)

  • Αλάτι, πιπέρι, κόκκινη πάπρικα γλυκιά

Εκτέλεση:

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και τοποθετούμε λαδόκολλα στο ταψί μας.

  • Αφού πλύνουμε καλά το κουνουπίδι, το μεταφέρουμε σε μια κατσαρόλα και το αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά.

  • Έπειτα το στραγγίζουμε και το κόβουμε σε πολύ μικρά κομματάκια τοποθετώντας το σε μια πετσέτα.

  • Στραγγίζουμε καλά μέχρι να φύγει όλη η υγρασία.

  • Στην συνέχεια, ρίχνουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά και ανακατεύουμε με το χέρι.

  • Πλάθουμε ομοιόμορφες μπαλίτσες και τις τοποθετούμε στην λαδόκολλα.

  • Ψήνουμε για 20-25 λεπτά στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.





Comments


bottom of page