top of page
Image by Brooke Lark

NutriBlog

Εικόνα συγγραφέαΔέσποινα Ξανθοπούλου

Κεικ καρότου!

Υλικά:

  • 1 1/2 κούπα αλεύρι (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ολικής)

  • 2 κούπες ψιλοκομμένα καρότα

  • 2 αυγά

  • 1/2 κούπα γάλα ή φυσικό χυμό πορτοκάλι

  • 1/2 κούπα μέλι

  • 1/2 κούπα πεκάν ή καρύδια

  • 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα

  • 1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ (σε σκόνη)

  • 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder

  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

  • 1 κουταλάκι του γλυκού υγρή βανίλια

  • 1/3 κούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα και τοποθετούμε λαδόκολλα στο ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε.

  • Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το baking, την κανέλα, το αλάτι, την σόδα, το τζίντζερ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν.

  • Στην συνέχεια προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα καρότα, τα πεκάν ή τα καρύδια, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.

  • Σε ένα μικρότερο μπολ χτυπάμε καλά το ελαιόλαδο, το μέλι, το γάλα ή τον φυσικό χυμό, την βανίλια και τα αυγά.

  • Ρίχνουμε το υγρό μείγμα στο στερεό και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.

  • Τοποθετούμε το μείγμα στο ταψάκι και ψήνουμε για 40-45 λεπτά.


Commenti


bottom of page