Υλικά:
1 1/2 κούπα αλεύρι (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ολικής)
2 κούπες ψιλοκομμένα καρότα
2 αυγά
1/2 κούπα γάλα ή φυσικό χυμό πορτοκάλι
1/2 κούπα μέλι
1/2 κούπα πεκάν ή καρύδια
2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ (σε σκόνη)
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού υγρή βανίλια
1/3 κούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα και τοποθετούμε λαδόκολλα στο ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το baking, την κανέλα, το αλάτι, την σόδα, το τζίντζερ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν.
Στην συνέχεια προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα καρότα, τα πεκάν ή τα καρύδια, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Σε ένα μικρότερο μπολ χτυπάμε καλά το ελαιόλαδο, το μέλι, το γάλα ή τον φυσικό χυμό, την βανίλια και τα αυγά.
Ρίχνουμε το υγρό μείγμα στο στερεό και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
Τοποθετούμε το μείγμα στο ταψάκι και ψήνουμε για 40-45 λεπτά.
Commenti