top of page
Image by Brooke Lark

NutriBlog

Εικόνα συγγραφέαΔέσποινα Ξανθοπούλου

Καλοκαιρινή σαλάτα με κους-κους!

Υλικά:

  • 150γρ βρασμενο κους κους

  • 1 κόκκινη πιπεριά (ψιλοκομμένη)

  • 1/2 κολοκυθάκι

  • 100γρ γλυκοπατάτα

  • 1/2 κρεμμυδάκι

  • 1 λεμόνι στημένο

  • Μαϊντανό

  • Αλάτι, πιπέρι, κύμινο

  • 1 κ.σ ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

  • Αφού ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά μας (κολοκυθάκι, κρεμμύδι, πιπεριά, γλυκοπατάτα) τα τοποθετούμε σε μια λαδόκολλα.

  • Ρίχνουμε 1 κ.γ ελαιόλαδο, κύμινο (ανάλογα τις προτιμήσεις μας) και αλατοπιπερώνουμε.

  • Τα ψήνουμε για περίπου 20-25 λεπτά στους 180 βαθμούς μέχρι να μαλακώσουν.

  • Μόλις είναι έτοιμα τα αφήνουμε να κρυώσουν και βράζουμε το κους-κους.

  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα ψητά λαχανικά μας, το κους-κους, ψιλοκομμένο μαϊντανό, το λεμόνι και 2 κ.γ ελαιόλαδο.

  • Προσθέτουμε αλάτι αν χρειάζεται.



Comentários


bottom of page