Υλικά:
3 αυγά
1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
1 φλιτζάνι γιαούρτι 2% σε λιπαρά
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι ζάχαρη καρύδας
Ξύσμα από 2 λεμόνια
1/4 φλιτζάνι χυμό από λεμόνι
1/4 κ.γ αλάτι
1/4 κ.γ σόδα μαγειρική
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε καλά το γιαούρτι, την ζάχαρη καρύδας, το ελαιόλαδο, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού.
Σιγά σιγά προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε καλά. Έπειτα ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν, την σόδα και το αλάτι.
Μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά μας, βάζουμε το μείγμα σε ένα αντικολλητικό ταψάκι ή φόρμα για κέικ αφού πρώτα το έχουμε λαδώσει καλά για να μην κολλήσει.
Ψήνουμε για 45-50 λεπτά δοκιμάζοντας με μια οδοντογλυφίδα να δούμε αν ψήθηκε καλά
Comments