top of page
Image by Brooke Lark

NutriBlog

Εικόνα συγγραφέαΔέσποινα Ξανθοπούλου

Κέικ λεμονιού!

Υλικά:

  • 3 αυγά

  • 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • 1 1/2 κ.γ μπέικιν πάουντερ

  • 1 φλιτζάνι γιαούρτι 2% σε λιπαρά

  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη καρύδας

  • Ξύσμα από 2 λεμόνια

  • 1/4 φλιτζάνι χυμό από λεμόνι

  • 1/4 κ.γ αλάτι

  • 1/4 κ.γ σόδα μαγειρική

Εκτέλεση:

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

  • Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε καλά το γιαούρτι, την ζάχαρη καρύδας, το ελαιόλαδο, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού.

  • Σιγά σιγά προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε καλά. Έπειτα ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν, την σόδα και το αλάτι.

  • Μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά μας, βάζουμε το μείγμα σε ένα αντικολλητικό ταψάκι ή φόρμα για κέικ αφού πρώτα το έχουμε λαδώσει καλά για να μην κολλήσει.

  • Ψήνουμε για 45-50 λεπτά δοκιμάζοντας με μια οδοντογλυφίδα να δούμε αν ψήθηκε καλά



Comments


bottom of page