top of page
Image by Brooke Lark

NutriBlog

Εικόνα συγγραφέαΔέσποινα Ξανθοπούλου

Γεμιστές πιπεριές με κινόα!


Υλικά για 6 μερίδες

  • 3 φλιτζάνια μαγειρεμένη κινόα

  • 6 κόκκινες πιπεριές

  • 6 κουταλιές της σούπας καλαμπόκι

  • 1/2 φλιτζάνι μαύρα φασόλια

  • 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένες ντομάτες

  • 180 γρ άπαχο τυρί τριμμένο

  • 3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιαντρο

  • 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο

  • Μια σκελίδα σκόρδο

  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού τσίλι

  • 1 φρέσκο κρεμμύδι

  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

  • Τοποθετούμε στο ταψί την λαδόκολλα.

  • Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμιγνύουμε την κινόα, το τσίλι, το καλαμπόκι, τα φασόλια, τις ντομάτες, το τυρί, το κόλιαντρο,το κύμινο, το σκόρδο, το κρεμμύδι, το αλάτι και το πιπέρι.

  • Με μια μεγάλη κουτάλα γεμίζουμε μια-μια τις πιπεριές με το μείγμα μας.

  • Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25-30' μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές.

  • Σερβίρουμε αμέσως.

Καλή σας απόλαυση!!



Comments


bottom of page