Άκρως φθινοπωρινή, υγιεινή και εύκολη οπου μπορείτε να την απολαύσετε είτε κρύα είτε ζεστή ανάλογα με τις προτιμήσεις σας!
Υλικά:
•1 μεσαία γλυκοπατάτα
•1 καρότο
•λίγο πράσο
•1 μέτριο κρεμμυδάκι
•1 ντομάτα
•κόκκινη πάπρικα γλυκιά
•πιπέρι
•αλάτι
•1 σκελίδα σκόρδο
•1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα αφού έχουμε κόψει όλα τα λαχανικά μας (όσο πιο μικρά κομμάτια, τόσο πιο γρήγορα θα μαλακώσουν), ρίχνουμε νερό ή ακόμη καλύτερα ζωμό λαχανικών (σπιτικό). Προσθέτουμε τα μπαχαρικά μας και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να βράσουν. Μόλις μαλακώσουν ρίχνουμε ελάχιστο γάλα και τοποθετούμε το ράβδο μπλέντερ για να την κάνουμε βελουτε!
Nutrition tips!
Οι γλυκοπατάτες αποτελούν εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, βιταμινών (βιταμίνες Α, C) και μετάλλων.
Είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά, προστατεύοντας το σώμα μας από τις ελεύθερες ρίζες. Τέλος βοηθούν στην βελτίωση της υγείας των μαλλιών και του δέρματος μας.
Comentários