top of page
Image by Brooke Lark

NutriBlog

Εικόνα συγγραφέαΔέσποινα Ξανθοπούλου

Βελουτέ παντζαρόσουπα!

Υλικά (για 2 μερίδες):

  • 3 μεσαία παντζάρια καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια

  • 1 φλιτζάνι γάλα 1.5% σε λιπαρά

  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

  • 1 κουταλιά της σούπας κύμινο

  • 2 καρότα, ψιλοκομμένα

  • 1 μέτριο κρεμμύδι, χοντροκομμένο

  • 1 μικρό πράσο κομμένο σε λεπτές φέτες

  • 1 κουταλιά της σούπας σπόρους chia ή ηλιόσπορους

  • Κλωναράκια από άνηθο

  • 150γρ γιαούρτι 2% σε λιπαρά

  • Αλάτι και φρέσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:

  • Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, τα καρότα, το πράσο, το κύμινο, και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά.

  • Προσθέτουμε τα παντζάρια μαζί με 2½ φλιτζάνια νερό, το αλάτι και το πιπέρι.

  • Αφήνουμε να πάρει βράση,χαμηλώνετε τη φωτιά και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα για 15-20 λεπτά.

  • Αφού κρυώσει το μείγμα, το ρίχνουμε σε ένα μπλέντερ μαζί με το γάλα και ανακατεύουμε.

  • Όταν σερβίρουμε την σούπα μας, προσθέτουμε τα κλωναράκια από άνηθο,τους σπόρους chia και το γιαούρτι.



Comentários


bottom of page