Υλικά (για 2 μερίδες):
3 μεσαία παντζάρια καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια
1 φλιτζάνι γάλα 1.5% σε λιπαρά
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας κύμινο
2 καρότα, ψιλοκομμένα
1 μέτριο κρεμμύδι, χοντροκομμένο
1 μικρό πράσο κομμένο σε λεπτές φέτες
1 κουταλιά της σούπας σπόρους chia ή ηλιόσπορους
Κλωναράκια από άνηθο
150γρ γιαούρτι 2% σε λιπαρά
Αλάτι και φρέσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, τα καρότα, το πράσο, το κύμινο, και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά.
Προσθέτουμε τα παντζάρια μαζί με 2½ φλιτζάνια νερό, το αλάτι και το πιπέρι.
Αφήνουμε να πάρει βράση,χαμηλώνετε τη φωτιά και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα για 15-20 λεπτά.
Αφού κρυώσει το μείγμα, το ρίχνουμε σε ένα μπλέντερ μαζί με το γάλα και ανακατεύουμε.
Όταν σερβίρουμε την σούπα μας, προσθέτουμε τα κλωναράκια από άνηθο,τους σπόρους chia και το γιαούρτι.
Comentários