Υλικά:
100γρ λαχανάκια Βρυξελλών
100γρ γλυκοπατάτα
6 καρύδια πεκάν
1 κ.σ αποξηραμένα cranberries (χωρίς ζάχαρη)
50γρ πλιγούρι ή κινόα (βρασμένα)
2 κ.σ ελαιόλαδο
1 κ.σ βαλσάμικο ξύδι
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Αφού προθερμάνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα, κόβουμε σε λεπτές φέτες και τοποθετούμε σε λαδόκολλα τα λαχανάκια Βρυξελλών και την γλυκοπατάτα.
Προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, τα μπαχαρικά της αρεσκείας μας και ανακατεύουμε.
Ψήνουμε για περίπου 15-20 λεπτά.
Παράλληλα σε ένα μικρό κατσαρολάκι, βράζουμε το πλιγούρι ή την κινόα.
Μόλις είναι έτοιμα, τα αφήνουμε λιγάκι να κρυώσουν και τα τοποθετούμε στο μπολ.
Ρίχνουμε και τα αποξηραμένα cranberries, τα πεκάν, το ελαιόλαδο, το ξύδι τα μπαχαρικά μας και ανακατεύουμε καλά.
Comments