top of page
Image by Brooke Lark

NutriBlog

Εικόνα συγγραφέαΔέσποινα Ξανθοπούλου

Αντιοξειδωτική σαλάτα με λαχανάκια Βρυξελλών

Υλικά:

  • 100γρ λαχανάκια Βρυξελλών

  • 100γρ γλυκοπατάτα

  • 6 καρύδια πεκάν

  • 1 κ.σ αποξηραμένα cranberries (χωρίς ζάχαρη)

  • 50γρ πλιγούρι ή κινόα (βρασμένα)

  • 2 κ.σ ελαιόλαδο

  • 1 κ.σ βαλσάμικο ξύδι

  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

  • Αφού προθερμάνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα, κόβουμε σε λεπτές φέτες και τοποθετούμε σε λαδόκολλα τα λαχανάκια Βρυξελλών και την γλυκοπατάτα.

  • Προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, τα μπαχαρικά της αρεσκείας μας και ανακατεύουμε.

  • Ψήνουμε για περίπου 15-20 λεπτά.

  • Παράλληλα σε ένα μικρό κατσαρολάκι, βράζουμε το πλιγούρι ή την κινόα.

  • Μόλις είναι έτοιμα, τα αφήνουμε λιγάκι να κρυώσουν και τα τοποθετούμε στο μπολ.

  • Ρίχνουμε και τα αποξηραμένα cranberries, τα πεκάν, το ελαιόλαδο, το ξύδι τα μπαχαρικά μας και ανακατεύουμε καλά.


Comments


bottom of page