top of page
Image by Brooke Lark

NutriBlog

Εικόνα συγγραφέαΔέσποινα Ξανθοπούλου

Vegan ρυζόγαλο με φρέσκα φρούτα!


Υλικά:

  • 4 φλιτζάνια ρόφημα αμυγδάλου ή σόγιας

  • 1 φλιτζάνι κεχρί (μπορείτε να βάλετε είτε κάστανο ρύζι είτε κινοα)

  • 4 κ.σ μέλι (ή ζάχαρη καρύδας)

  • 1 βανίλια

  • 2 φλιτζάνια νερό

  • κανέλα

  • φρέσκα φρούτα της αρεσκείας σας

Εκτέλεση:

  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τα δυο φλιτζάνια νερό και ρίχνουμε το κεχρί.

  • Το αφήνουμε να βράσει (περίπου 15 λεπτά, προσέχοντας μην τραβήξει όλο το νερό και μας κολλήσει).

  • Στην συνέχεια προσθέτουμε το ρόφημα αμυγδάλου.

  • Ρίχνουμε την βανίλια, το μέλι, χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και ανακατεύουμε κατά διαστήματα για να μην μας κολλήσει.

  • Μόλις αρχίζει να πήζει το αποσύρουμε από την φωτιά και το χωρίζουμε σε 4 μπολάκια.

  • Το αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε με κανέλα και φρέσκα φρούτα είτε με σταφιδες και ξηρούς καρπούς!

Tips:

  • Το κεχρί αποτελεί πηγή φυτικής πρωτεΐνης

  • Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, βιταμίνη Β6 και Νιασίνη

  • Είναι πλούσιο σε μαγνήσιο, φώσφορο, χαλκό

  • Αποτελεί πηγή σιδήρου και ψευδαργύρου.

  • Δεν περιέχει γλουτένη!



Comments


bottom of page