Υλικά:
4 φλιτζάνια ρόφημα αμυγδάλου ή σόγιας
1 φλιτζάνι κεχρί (μπορείτε να βάλετε είτε κάστανο ρύζι είτε κινοα)
4 κ.σ μέλι (ή ζάχαρη καρύδας)
1 βανίλια
2 φλιτζάνια νερό
κανέλα
φρέσκα φρούτα της αρεσκείας σας
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τα δυο φλιτζάνια νερό και ρίχνουμε το κεχρί.
Το αφήνουμε να βράσει (περίπου 15 λεπτά, προσέχοντας μην τραβήξει όλο το νερό και μας κολλήσει).
Στην συνέχεια προσθέτουμε το ρόφημα αμυγδάλου.
Ρίχνουμε την βανίλια, το μέλι, χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και ανακατεύουμε κατά διαστήματα για να μην μας κολλήσει.
Μόλις αρχίζει να πήζει το αποσύρουμε από την φωτιά και το χωρίζουμε σε 4 μπολάκια.
Το αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε με κανέλα και φρέσκα φρούτα είτε με σταφιδες και ξηρούς καρπούς!
Tips:
Το κεχρί αποτελεί πηγή φυτικής πρωτεΐνης
Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, βιταμίνη Β6 και Νιασίνη
Είναι πλούσιο σε μαγνήσιο, φώσφορο, χαλκό
Αποτελεί πηγή σιδήρου και ψευδαργύρου.
Δεν περιέχει γλουτένη!
Comments