top of page
Image by Brooke Lark

NutriBlog

Εικόνα συγγραφέαΔέσποινα Ξανθοπούλου

Smoothie με αβοκάντο ακτινίδιο και λάιμ!

Υλικά:

  • 1/2 ώριμο αβοκάντο

  • 2 ακτινίδια χωρίς την φλούδα

  • 1/3 του φλιτζανιού χυμό λάιμ

  • 1/2 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου ή γάλα καρύδας

  • 1-2 κουταλάκια του γλυκού μέλι

  • 2-3 παγάκια

Θρεπτική αξία:


Αβοκάντο: Έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και είναι πλούσιο σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες συμβάλλουν στην καταπολέμηση του στρες.

Ακτινίδια: Είναι πλούσια σε κάλιο, μαγνήσιο, φώσφορο, φυτικές ίνες και ιχνοστοιχεία. Διαθέτουν περισσότερη βιταμίνη C σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο φρούτο και διασφαλίζουν τη σωστή πέψη και την εύρυθμη λειτουργία του εντέρου.

Γάλα αμυγδάλου: Αποτελεί σημαντική πηγή ασβεστίου, είναι ήπιο για το στομάχι και χωνεύεται πολύ εύκολα. Δεν περιέχει καθόλου κορεσμένα λιπαρά, χοληστερίνη και λακτόζη. Γάλα καρύδας: Είναι πολύ φτωχό σε σάκχαρα και λιπαρά, αλλά αρκετά πλούσιο σε κάλιο.


Comments


bottom of page