Υλικά:
1/2 ώριμο αβοκάντο
2 ακτινίδια χωρίς την φλούδα
1/3 του φλιτζανιού χυμό λάιμ
1/2 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου ή γάλα καρύδας
1-2 κουταλάκια του γλυκού μέλι
2-3 παγάκια
Θρεπτική αξία:
Αβοκάντο: Έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και είναι πλούσιο σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες συμβάλλουν στην καταπολέμηση του στρες.
Ακτινίδια: Είναι πλούσια σε κάλιο, μαγνήσιο, φώσφορο, φυτικές ίνες και ιχνοστοιχεία. Διαθέτουν περισσότερη βιταμίνη C σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο φρούτο και διασφαλίζουν τη σωστή πέψη και την εύρυθμη λειτουργία του εντέρου.
Γάλα αμυγδάλου: Αποτελεί σημαντική πηγή ασβεστίου, είναι ήπιο για το στομάχι και χωνεύεται πολύ εύκολα. Δεν περιέχει καθόλου κορεσμένα λιπαρά, χοληστερίνη και λακτόζη.
Γάλα καρύδας: Είναι πολύ φτωχό σε σάκχαρα και λιπαρά, αλλά αρκετά πλούσιο σε κάλιο.
Comments