Υλικά για 8 muffins:
•2 τριμμένα καρότα
•3 αυγά (ολόκληρα)
•2 1/2 κούπες αλεύρι ολικής
•2 κ.σ μέλι ή σιρόπι αγαύης
•κανέλα
•ελάχιστο μοσχοκάρυδο
•1 κ.γ βανίλια (υγρή)
•125γρ. γιαούρτι χαμηλών λιπαρών
•100ml γάλα αμυγδάλου
•1 κ.σ μπέικιν πάουντερ
•καρύδι για το στόλισμα
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Στην συνέχεια μοιράζουμε στα ειδικά φορμάκια για muffin (για να μην έχουμε τον φόβο μήπως μας κολλήσουν, μπορούμε να τα περάσουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο η λάδι καρύδας, προτού προσθέσουμε το μείγμα μας)
Ψήνουμε στους 170-180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20–25 λεπτά μέχρι να πάρουν ομοιόμορφο χρωμα και να ψηθούν από μέσα!
Comentários