top of page
Image by Brooke Lark

NutriBlog

Εικόνα συγγραφέαΔέσποινα Ξανθοπούλου

Cookies με κομμάτια σοκολάτας

Υλικά (για 10 μπισκότα):

  • 160γρ μπανάνα

  • 15γρ λάδι καρύδας

  • 100γρ βρώμη

  • 30γρ τριμμένη καρύδα

  • 1 κ.γ κανέλα

  • 1/2 κ.γ αλάτι

  • 25γρ δάκρυα σοκολάτας

Εκτέλεση:

  • Διαλέγουμε τις ώριμες μπανάνες για πιο γλυκιά γεύση και τις πολτοποιούμε με ένα πιρούνι.

  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε το λάδι καρύδας, την βρώμη, την τριμμένη καρύδα, την κανέλα και το αλάτι. Ψήνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κολλήσουν.

  • Μόλις έχουμε ένα τραγανό αποτέλεσμα αποσύρουμε το τηγάνι από την φωτιά.

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C καιτοποθετούμε λαδόκολλα στο ταψί μας.

  • Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τον πουρέ μπανάνας με το τραγανό μας μείγμα και τα δάκρυα σοκολάτας.

  • Πλάθουμε τα μπισκότα στο μέγεθος που θέλουμε και τα διακοσμούμε με λίγη ακόμη δάκρυα σοκολάτας.

  • Ψήνουμε στους 160ο C για 25-30 λεπτά.

  • Κάθε μπισκότο αποδίδει 99kcal!

Καλή απόλαυση!



Comments


bottom of page