Υλικά (για 5-6 μπιφτέκια):
150γρ ρεβύθια (μουλιασμένα και βρασμένα)
1 μικρό κρεμμύδι κόκκινο
φρέσκο μαϊντανό
2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
1/2 φλιτζάνι βρώμη
1/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
60γρ ανθότυρο
1 κ.γ ρίγανη
1/2 φλιτζάνι λιαστές ντομάτες
2 κ.σ ελαιόλαδο
Για το burger:
Ψωμάκι μαργαρίτα
Φέτες μαρουλιού
Ντομάτα
1/2 αβοκάντο (λιωμένο με το πιρούνι)
Κρεμμυδάκι σε φέτες
Εκτέλεση:
Στο μπολ του πολυμίξερ ανακατεύουμε το κόκκινο κρεμμύδι, τον μαϊντανό, το σκόρδο και τη ρίγανη μέχρι να λιώσουν.
Στην συνέχεια ρίχνουμε τα ρεβίθια, τη βρώμη, το αλεύρι, το ανθότυρο και τις λιαστές ντομάτες μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.
Πλάθω μπιφτέκια (όχι πολύ χοντρά) και τα τοποθετώ σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Ψήνουμε στον φούρνο μέχρι τα μπιφτέκια να ροδίσουν για περίπου 20 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Μόλις είναι έτοιμα κόβω το ψωμάκι μαργαρίτα στην μέση, βάζω την κρέμα αβοκάντο, τις φέτες μαρουλιού, το μπιφτέκι ρεβυθιού και προσθέτω την ντομάτα ή όποιο αλλό υλικό σας αρέσει.
Καλή απόλαυση!
Comments