top of page
Image by Brooke Lark

NutriBlog

Εικόνα συγγραφέαΔέσποινα Ξανθοπούλου

Burger με μπιφτέκια ρεβυθιού!

Υλικά (για 5-6 μπιφτέκια):

  • 150γρ ρεβύθια (μουλιασμένα και βρασμένα)

  • 1 μικρό κρεμμύδι κόκκινο

  • φρέσκο ​​μαϊντανό

  • 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο

  • 1/2 φλιτζάνι βρώμη

  • 1/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • 60γρ ανθότυρο

  • 1 κ.γ ρίγανη

  • 1/2 φλιτζάνι λιαστές ντομάτες

  • 2 κ.σ ελαιόλαδο

Για το burger:

  • Ψωμάκι μαργαρίτα

  • Φέτες μαρουλιού

  • Ντομάτα

  • 1/2 αβοκάντο (λιωμένο με το πιρούνι)

  • Κρεμμυδάκι σε φέτες

Εκτέλεση:

  • Στο μπολ του πολυμίξερ ανακατεύουμε το κόκκινο κρεμμύδι, τον μαϊντανό, το σκόρδο και τη ρίγανη μέχρι να λιώσουν.

  • Στην συνέχεια ρίχνουμε τα ρεβίθια, τη βρώμη, το αλεύρι, το ανθότυρο και τις λιαστές ντομάτες μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.

  • Πλάθω μπιφτέκια (όχι πολύ χοντρά) και τα τοποθετώ σε ένα ταψί με λαδόκολλα.

  • Ψήνουμε στον φούρνο μέχρι τα μπιφτέκια να ροδίσουν για περίπου 20 λεπτά στους 180 βαθμούς.

  • Μόλις είναι έτοιμα κόβω το ψωμάκι μαργαρίτα στην μέση, βάζω την κρέμα αβοκάντο, τις φέτες μαρουλιού, το μπιφτέκι ρεβυθιού και προσθέτω την ντομάτα ή όποιο αλλό υλικό σας αρέσει.

  • Καλή απόλαυση!


Comments


bottom of page