top of page
Image by Brooke Lark

NutriBlog

Εικόνα συγγραφέαΔέσποινα Ξανθοπούλου

7 έξυπνες συμβουλές για να αυξήσουμε τα υγιεινά λιπαρά στην καθημερινότητα μας

  • Επιλέγουμε ελαιόλαδο αντί για βούτυρο ή φυτικό έλαιο για να μαγειρέψουμε το φαγητό μας.

  • Απομακρύνουμε το ορατό λίπος από το κρέας πριν το μαγείρεμα και αφαιρούμε την πέτσα από το κοτόπουλο και την γαλοπούλα.

  • Προτιμούμε σνακ όπως ανάλατους ξηρούς καρπούς ή βούτυρα ξηρών καρπών αντί για κράκερ ή τσιπς.

  • Αντί για τηγάνισμα, επιλέγουμε να ψήνουμε στη σχάρα ή στον ατμομάγειρα.

  • Τρώμε ψάρι τουλάχιστον 2 ή 3 φορές την εβδομάδα αντί για κόκκινο κρέας.

  • Προσθέτουμε αβοκάντο στο σάντουιτς μας αντί για τυρί φέτα ή γαλοπούλα. 

  • Αντικαθιστούμε την κρέμα γάλακτος που χρησιμοποιούμε στις σούπες για κρεμώδης υφή και προσθέσουμε γάλα με χαμηλά λιπαρά αναμειγνύοντας το με αλεύρι ή πατάτα πολτοποιημένη για να πήξει.



Kommentare


bottom of page