Επιλέγουμε ελαιόλαδο αντί για βούτυρο ή φυτικό έλαιο για να μαγειρέψουμε το φαγητό μας.
Απομακρύνουμε το ορατό λίπος από το κρέας πριν το μαγείρεμα και αφαιρούμε την πέτσα από το κοτόπουλο και την γαλοπούλα.
Προτιμούμε σνακ όπως ανάλατους ξηρούς καρπούς ή βούτυρα ξηρών καρπών αντί για κράκερ ή τσιπς.
Αντί για τηγάνισμα, επιλέγουμε να ψήνουμε στη σχάρα ή στον ατμομάγειρα.
Τρώμε ψάρι τουλάχιστον 2 ή 3 φορές την εβδομάδα αντί για κόκκινο κρέας.
Προσθέτουμε αβοκάντο στο σάντουιτς μας αντί για τυρί φέτα ή γαλοπούλα.
Αντικαθιστούμε την κρέμα γάλακτος που χρησιμοποιούμε στις σούπες για κρεμώδης υφή και προσθέσουμε γάλα με χαμηλά λιπαρά αναμειγνύοντας το με αλεύρι ή πατάτα πολτοποιημένη για να πήξει.
top of page
NutriBlog
bottom of page
Kommentare